Side 1 af 1

Østersøen rundt

: 2013-09-20 15:58
af 1039idakjaer
Vi - Ole og Ida er på en tur Østersøen rundt, og vi har haft en dejlig tur indtil nu op igennem Sverige med start en 12. September med kanon sol de første dage, derefter lidt blandet med regn.
Vi er nu nord for Ørnskuldsvik, en dejlig lille by Husum, ved vandet ø 19 09 41 n 63 19 43
Mandag den 23. skal vi besøge en vindmølle i Piteå som vi har en andel i, og derefter ned gennem Finland og de baltiske lande.


Vi har nu været ved møllen, det var spændende at se området og vores mølle nr 10.


Vi har ikke haft meget net forbindelse den sidste tid, men er nu på campingplads i Helsinki
Et par dage, og vi har haft super fint vejr de sidste 3 dage, men ellers lidt for meget vand fra oven.
Vi sejler til Tallin i Estland lørdag den 5 og så må vi se hvad der så sker.
Vi har haft en rigtig fin tur ned gennem Finland med mange fine overnatnings steder.


Vi kom til Estland kl 24 lørdag aften og holdt ved et hotel ca 3 km uden for centrum.
Vi travede den gamle bydel tyndt søndag, og vi fik set hvor Dannebrog faldt ned, iøvrigt en dejlig hyggelig by.
Idag mandag 7. Oktober fortsatte vi ned gennem Estland og er nu på en lille hyggelig camping plads i Parnö, og har lige nu 14 gr dejlig mildt.

Ved Kabli i Estland overnattende vi ved en fugletællings station, hvor de ringmærkede hovedsagelig små fugle.

I Letland havde vi en overnatning ved stranden i Lilaste, flot sand strand så langt øjet rakte, Ole tog en morgen dukkert i havet, men det mente han godt nok var koldt.

Så kom turen til Riga, hvor vi tog på City Camp ABC. Riga er en spændende storby med store markeds haller og en flot gammel bydel.

I Litauen overnatning ved korshøjene, det er en mærkværdig samling af over 100 tusinde kors i alle
afskygninger.

Vi har aldrig før kørt i så meget lastbiltrafik, som fra Kaunas i Litauen og ind i Polen og de kører stærkt.
Vores indtryk af polakker er at mændene drikker som et hul i jorden, kører bil som var det den sidste tur og så kan de ligeså godt tale i mobil samtidig, men ellers meget flinke, vi havde en overnatning på en lille autocamper plads langt ude på landet, manden spurgte om vi skulle til byen, for så kunne vi bare tage hans Mercedes, det var da storsind han havde hverken navn eller adr. på os.


Vi er nu den 17. Oktober i Tyskland via en gratis færge ved Swinoujscie fra Polen. Vi har haft en rigtig god tur gennem de baltiske lande og Polen, og har set så meget forskelligt, både hvad angår natur som mennesker og i det store hele haft flot efterårs vejr.

Vi er nu hjemme igen , efter en super tur Østersøen rundt, vi har kørt 5319 km, Ole har kørt bilen i 115,47 timer, gennemsnitshastigheden var 46 km/time, vi har købt 484,87 liter diesel, det vil sige at vi har kørt 10,96 km pr liter.

Tak til jer der har fulgt os.

Re: Østersøen rundt

: 2013-09-22 07:48
af 1001 fiknu
Hej Ida og Ole. :)

Det lyder til at være en dejlig og spændende tur i er på oppe i det svenske, som måske kan give inspiration til andre. Så vi glæder os til at mere om turen.
Vi er på Lyngs idrætsefterskole til træf hos Conny og Harry. Vi er 18 biler. og bliver vartet op med kaffe og kage. Lørdag aften stod den på stegt flæsk og persillesovs ad libitum. Det var mums.
Forsat god tur.
Karen og Finn :roll: